Josina van Amsterdam was born in 1942 in the Hague (NL). Now she is living in Eindhoven. From her childhood she is already drawing, painting and claying. In 1989 she discovered sculpturing in stone. She developed her skills in painting through various courses and got her own colourful style. Josina workedalso as an art therapist for many years. She went to the art academy in Arendonk (Belgium) to develop her skills in sculpturing.
Her inspiration is the nature, in her paintings, as well in her sculptures.Josina takes the viewer into an imaginary world, cosmic and mystic. Her works is a spiritual journey.
She had many exhibitions in the Netherlands and in Belgium. Her work is in the possession of people worldwide and also of some organizations in the Netherlands.

Education (Dutch)

Al van jongs af aan leg ik de wereld om mij heen vast in tekeningen en schilderijen. Schilderlessen ontving ik o.a. van Henri Bol en Theo Slegers. In 1989 ben ik begonnen met het maken van beelden in steen en kreeg ik mijn eerste lessen van Lucien van der Eerde. Bronsgieten volgde ik o.a. bij Marti de Greef. Een opleiding ‘Kunstzinnige therapie’ gaf veel verdieping en gaf mij de mogelijkheid les te geven in schilderen, boetseren en dans. De opleiding ‘Beeldhouwen’ aan de kunstacademie in Arendonk (B) bracht mijin zicht in de verhoudingen van het menselijk lichaam. Ik ontwikkelde mijn technieken verder tijdens allerlei workshops en cursussen in binnen- en buitenland.

Experience (Dutch)

De afgelopen jaren nam ik diverse malen deel aan Land Art projecten.

Behalve beeldhouwen, boetseren, schilderen, fotograferen en het maken van installaties, schrijf ik korte verhalen, gedichten en boeken.

Ik vind het heerlijk om alle mogelijkheden uit te diepen en beeldend bezig te zijn. Innerlijke verhalen komen op die manier naar buiten. Ik word geïnspireerd door de mensen om mij heen, hun emoties, dans en beweging. Ook de natuur en verre reizen zijn een grote bron van inspiratie. Symboliek, mythologie en natuur zijn een vaak terugkerend thema in mijn werk.

Vanaf 1980 exposeer ik regelmatig in binnen- en buitenland. Mijn werk is het bezit van particulieren en organisaties over de hele wereld. Graag wil ik beelden en verhalen de wereld insturen die een positief effect hebben op de toeschouwer en lezer. Kijk, voel, ervaar en geniet van mijn werk!

Ik ben lid van de NABK, BOK, Stichting KUBRA en de World Art beeldhouwgroep. Kijk ook op www.facebook.com/josinavanamsterdam. Een deel van de opbrengst van mijn werk gaat naar goede doelen.